logo
[email protected]| +45 30891983

Land LogoDen bedste måde at forstå permakultur på er at se den i praksis. Derfor er LAND projektet blevet skabt med det formål at skabe et offentligt tilgængeligt lærings- og demonstrationsnetværk omkring permakultur i Danmark.

Læring, Aktivitet,  Netværk og Demonstration

LAND projektet er en tilpasning af et tilsvarende engelsk projekt, der har haft bragende succes. LAND står for ”Learning And Network Demonstration” og projektet sætter fokus på læring omkring bæredygtige løsninger for hverdagen.

Det er almindelige husholdninger i byen og på landet, der er transformeret med gennemtænkt design fra at have højt forbrug af energi, vand og tid, samt meget affald, til at blive mere og mere selvforsynende og med til at støtte en bæredygtig livsstil. LAND centrene kan også være lokale projekter, der inddrager stedets beboere og hvor der lægges vægt på netværket og de sociale aspekter, som udmønter sig i, at centrene typisk udbyder rundvisninger, udveksler færdigheder og holder kurser i bæredygtig tilpasning til et lavere energiforbrug.

LAND centrene, der er del af LAND netværket, vil hjælpe til at gøre permakultur værdsat og forstået af flere mennesker. Vi vil vise en bredere skare af mennesker, at permakultur virker!

LAND centrene vil demonstrere permakultur i praksis og vidensdele igennem lokale netværk. Gennem netværkene vil projektet støtte udvikling af færdigheder indenfor lokal produktion, design af arealanvendelse i samspil med boligen, viden og praksis omkring bæredygtig levevis og permakultur til gavn for både permakulturpraktikere og offentligheden. LAND projektet hjælper til at støtte de lokale LAND centre, så de bedre kan udvikle lærings- og demonstrationsaktiviteter.

Man starter som “LAND starter” og når alle kriterier er opfyldt bliver stedet akkrediteret af Permakultur Danmark som LAND center.