logo
[email protected]| +45 30891983

I Kærbakkens Permahave er haven omlagt til en spiselig Permahave og Skovhave. Baseret på erfaringer fra dyrkning i forbindelse med haveterapi er det foretrukne sted at bedrive terapeutisk havearbejde det rum, der på engelsk kaldes The Forest Garden eller foodforest. En skovhave har udseende som et naturligt miljø – som en lille skov. Rummet er organisk formet og indeholder meget vegetation. Skovhaven er en bestemt måde at dyrke på. I mindst 7 lag har man vegetation, hvoraf man høster bl.a. svampe, rødder, urter, bær og frugter.

Skovhaven er en bæredygtig dyrkningsform. Incitamenterne til at benytte den i forbindelse med haveterapi er primært de to følgende: For det første harmonerer en skovhave med stresspatienters præferencer for dyrkningsmiljø. Desuden er den forholdsvis lidt plejekrævende sammenlignet med traditionel dyrkning, hvilket er vigtigt, da patienterne ikke kan forventes at bidrage med væsentlig pleje af haven. For det andet kan dyrkningsformen, hvor man efterligner et økosystem (et netværk af nyttige relationer hvor balance og rimelighed er nøgleord), muligvis vække genklang hos havens brugere.

Den uberørte natur er fantastisk at være i, hvis man er faret vild i sit liv. Naturen er universel og taler et universelt sprog. Da mennesket er udviklet i naturen gennem tiderne, gør den det muligt for mennesket at finde roen igen. Der bliver genskabt en forbindelse mellem naturen og mennesket, så mennesket kan finde min balance, ro og væren igen.